Calea cea mai usoara de a deveni Scriitor

Calea cea mai usoara de a deveni Scriitor

Calea cea mai usoara de a deveni scriitor
Calea cea mai usoara pentru a deveni Scriitor

 

Bine te-am regasit, drag scriitor!ย La ora la care scriu aceste randuri, probabil ca deja te afli in minunata lume onirica. Si, in timp ce tu respiri calm siโ€ฆ poateโ€ฆ zambesti in lumea de vis in care te afli, mie imi cam vine sa ma dau cu capul de birou.

Dramatic, nu-i asa?
Apai, chiar asa.
Nici macar nu stiu daca sa rad sau sa plang.

Darโ€ฆ iata ca, dupa ceva vreme de framantariโ€ฆ linistea imi napadeste fiinta. Asa ca, iar mi-am suflecat manecile si am purces sa-ti scriu. Fara ca macarโ€ฆ sa stiu cand si cum iti voi trimite mesajul. ๐Ÿ™‚

(Nota ulterioara: La momentul la care public aceste randuri, deja stiu ca ti-l trimit dupa mai mult de 36 ore de la data scrierii.)

Acumโ€ฆ poate te intrebi ce motiv m-ar determina sa-mi deteriorez (eventual) tenul pocnindu-l de biroul meu cel nou (despre care ti-am povestit cu ceva vreme in urma.

Ei bine, fie ca te intrebi, fie ca nu te intrebi… eu tot iti spun. ๐Ÿ™‚

In urma cu vreo 4-5 ore, daca nu cumva mai multe, a cazut netul.
Fix in mijlocul activitatilor internautice mandatorii unei lansari de succes.
Banuiesc ca stii deja ce am lansat.

A 9-a Editie a cursului โ€œCum sa scrii o carte nonfiction de impact, in maxim 3 luniโ€.

Acum, daca tot vorbim de calea cea mai usoara…

Daca as fi fost un om al pesterilorโ€ฆ zau caโ€ฆ doi bani nu as fi dat pe o astfel de situatie.
Dar, ce sa fac? Am crescut si trait in vremuri moderne.
Si, probabil ca si tine, am capatat fel de fel de dependenteโ€ฆ la fel de moderne.
Printre care si adictia (cu ghilimelele de rigoare) de internet.
Atat de necesar publicarii, lansarilor, organizarii cursurilor online.

Daca as fi fost un om normal-modern care se conecteaza folosind telefonul, iar nu m-as fi agitat. Telefonul meu mobil are conexiune cu carul.
Dar, ce sa fac? Sunt capoasa de cand ma stiu si, in plus, mai sunt si sentimentala. Daca pun ochii pe ceva sau cineva si-i declar iubirea meaโ€ฆ apaiโ€ฆ nimic nu ma clinteste din drum. Ca atare, dragostea ce am declarat-o pc-urilor si laptopurilor ma tine departe de sansa de a accesa ceva cu telefonul. Nu de alta darโ€ฆ habar nu am, sau mai bine spusโ€ฆ niciodata nu m-a interesat sa-l folosesc altfel decat pe whatsapp si convorbiri normale.

Ca atare, folosesc timpulโ€ฆ pe care-l puteam petrece pe retelele socialeโ€ฆ scriind.
In principal, carti.
Nonfictionโ€ฆ deoarece si acestora le-am declarat totala mea iubire.

Poate stiaiโ€ฆ sau poate nuโ€ฆ darย nonfictiunea este calea cea mai usoara de a deveni scriitor. Chiar profesionist.

 

Exista varianta in care, nu te-ai gandit pana acum sa scrii carti nonfiction. Poate ca, la fel ca mine in trecut, te visezi un faimos romancier.

Dar, fie ca ma crezi, fie ca nu, scrierea nonfiction are multe de oferit.
Printre alteleโ€ฆ satisfactia imensa si multiple oportunitati de a-ti castiga existenta.

Si, sa fim seriosiโ€ฆ traim vremuri in careโ€ฆ suntem provocati de Univers sa iesim de sub stapanirea celor ceโ€ฆ ne obliga sa semnam condica.
Precum, alergam eu zilnic cu noaptea in cap s-o semnez.
Vitejeste.
Exact cu un an in urma.
Inainte de a-mi face cadou demisia din jobul de inginer.
Fix de ziua mea.
In timpul lansarii editiei 3 a Cursului โ€œCum sa scrii o carte nonfiction de impactโ€.

Dar, sa revenim.

 

Iata, mai jos, cateva puncte demne de luat in calcul atunci cand te intrebi de ce ai vrea sa scrii o carte nonfiction.

Cu alte cuvinte, pun pe tava argumentele ce ma fac sa afirm ca discutam de calea cea mai usoara de a deveni scriitor.

 

1 – Piata pentru scrierea nonfiction este imensa. Cererea pentru cartile nonfiction o depaseste pe cea pentru cartile fiction.

2 – Cartile de fictiune sunt citite de majoritatea oamenilor strict pentru propria placere. Cartile nonfiction sunt citite cu speranta intr-o viata mai buna, in capatarea de noi abilitati si cunostinte ce pot fi aplicate in vederea obtinerii abundentei, prosperitatii, fericirii, ascensiunii profesionale si, in general, speranta de a gasi cheite ce deschid usile catre manifestarea a orice si-a dorit cititorul sa obtina in viata. Ghici care dintre cele doua… are mai multe sanse de a fi cumparata?

3 – Revenim la โ€œchestiaโ€ care m-a dat pe mine mai devreme peste capโ€ฆ prin simpla disparitieโ€ฆ mai exact, internetul. Daca ne gandim la aceasta vasta retea numita WWWโ€ฆ trebuie sa recunosti, fara nici un dubiu, ca majoritatea informatiilor cuprinse in miliardele de pagini web active suntโ€ฆ nonfiction. Ei bine, ce personaje crezi ca scriu toate aceste pagini? Scriitorii nonfiction, evident. Unii se numesc bloggeri, altii jurnalisti, coaches, terapeutiโ€ฆ si cate si mai cate categorisiri. Dar toti, indiferent de numele atribuit, sunt scriitori. Nonfiction. Unii scriu chiar carti. ๐Ÿ™‚

4 – Traim in vremuri in care setea umana de informatii a atins cote mult mai inalte decat in vremurile de mult apuse. Ca atare, este nevoie de scriitori nonfiction buni. Cu abilitati lingvistice deosebite si cu o creativitate iesita din comun. Scriitori careโ€ฆ stiu pentru cine scriu, ce scriu, de ce scriu si ce vor sa faca cititorii dupa ce au terminat de citit cuvintele asternute pe hartie. Virtuala sau nu.

5 – Spre deosebire de scriitorul fiction care isi foloseste imaginatia pentru a crea lumi imaginare care sa para autentice, populandu-le cu personaje fictive si lanturi de evenimente care trebuie sa inchege totulโ€ฆ scriitorul nonfiction dezvolta un alt soi de abilitate. Aceea de a explica lucrurile, de a folosi dovezi si concepte complexe si de a le asterne pe hartie intr-un mod in care cititorul sa il adore.

6 – Scriind nonfictiune si, in special, o carte nonfictionโ€ฆ te asigur ca… nu te vei plictisi niciodata. Si, asta deoarece, iti vei folosi abilitatile de cercetator si vei cauta detalii si infomatii pentru a-ti demonstra punctul de vedereโ€ฆ si in gaura de sarpe. Iar, in cazul in care nu stii cum sa gasesti โ€œvizuinaโ€ aceastaโ€ฆ te invit sa te inscrii la Cursul pe care tocmai l-am lansat. โ€œCum sa scrii o carte nonfiction de impactโ€ iti va dezvaluiโ€ฆ printre alteleโ€ฆ cum sa cauti, ce sa cauti, cat sa cautiโ€ฆ si ce perle poti scoate din aceasta cautare. Cu alte cuvinteโ€ฆ vei deveni un mic maestru in research.

7 – As putea sa-ti dau si alte argumente darโ€ฆ ma opresc la numarul 7. Daca ma citesti mai demultโ€ฆ stii deja ca ador numerele 7 si 13. Astazi ne folosim de 7โ€ฆ in speranta ca, poate, intre timp vine netul. Rapid. Cu sania. Chiar daca afara nu-i zapada. Dar, macar, suntem in plina iarna.
Asa deci si carevasazicaโ€ฆ numarul 7โ€ฆ diferenta intre scriitorii de fiction si cei de nonfiction este caโ€ฆ te poti hrani (si odata cu tine se poate hrani si familia ta) din veniturile pe care le poti obtine scriind nonfictiune. Exceptie facand cazurile combinate de adevarata genialitate, perseverenta si norocโ€ฆ precum (de exemplu) โ€œmamicaโ€ lui Harry Potter (pe care, il ador!!!)โ€ฆ te asigur ca exista o mare diferenta intre veniturile obtinute de doi scriitori obisnuitiโ€ฆ dintre care unul scrie fiction si celalalt nonfiction. Iar veniturile care atarna mai greu sunt cele ale scriitorului deโ€ฆ ai ghicitโ€ฆ nonfiction.
Dar, nu intentionez sa iti anihilez dorinta de a scrie un roman, de a deveni scriitor de fictiuneโ€ฆ asa caโ€ฆ iti spun un mic secret. Poti scrie romanul fiction la care viseziโ€ฆ in timp ce-ti castigi existenta scriind nonfiction. Precum fac eu cu trilogia la care lucrez de zor. Printre โ€œpicaturiโ€ nonfiction.

Si, acestea fiind spuseโ€ฆ te invit, inca o dataโ€ฆ sa vizitezi pagina de prezentare a Cursului โ€œCum sa scrii o carte nonfiction de impact, in maxim 3 luniโ€.

Asigurandu-te caโ€ฆ vei fi uimit de cate vei aflaโ€ฆ te astept cu drag in grupa editiei a 9-a a cursului.

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici