Promisiunea de 21 Zile pentru Scriitorul Incepator

Se spune ca, este nevoie de 21 zile pentru a cultiva un obicei. Evident, nu am folosit intamplator termenul โ€œcultivaโ€.
Asemenea unei plante, obiceiul nu se iveste precum o cometa pe cer. Si nici nu dispare in ritm alert.
Vestea buna este ca, intr-adevar, cu suficienta determinare, poti planta si consolida un obicei.

Acumโ€ฆ obiceiurile pot fi bune sau rele. Intr-un sensโ€ฆ absolut relativ si subiectiv.
Iar daca privesti scrierea unei carti ca pe o activitate ce depinde de un obiceiโ€ฆ in speta perseverenta de a scrieโ€ฆ afla ca ai nevoie de 21 zile sa iti creezi si consolidezi acest obicei.

21 zile pentru scriitorul incepator
21 zile pentru scriitorul incepator

Multi scriitori incepatori sau doar aspiranti cred ca, scrierea unei carti depinde exclusiv de inspiratia pe care viitorul autor o are.

Ei bine, crede un om batran si uns cu toate alifiile atunci cand e vorba de scris carti! In special nonfiction.

Scrierea unei carti depinde exclusiv de perseverenta cu care scriitorul, se aseaza la masa de scris cu intentia de a scrie. Iar partea cu inspiratia, poti s-o privesti ca pe un bonusโ€ฆ faimoasa cireasa de pe tort.

Si, asaโ€ฆ doar ca amuzament, am putea face chiar o lista cu lucruri de care NU avem nevoie pentru a fi creativi.

   1. ๐Ÿ‘‰ NU este necesar sa aloci procesului de scriere un timp indelungat. Contrar anumitor pareri, nu ai nevoie sa fii full time scriitor pentru a fi creativ. Nu e necesar nici sa-ti dai demisia de la jobul zilnic si nici sa te ocupi exclusiv de cartea ta.
   2. ๐Ÿ‘‰ NU este necesar sa ai un loc special amenajat, ultramodern si garnisit cu absolut tot ce s-a inventat in materie de unelte si instrumente destinate scrisului.
   3. ๐Ÿ‘‰ NU este necesar sa fii strafulgerat de inspiratie. Din contra, avem nevoie sa cultivam inspiratia astfel incat sa fie constanta.
   4. ๐Ÿ‘‰ NU e necesar sa fii bogat, cu alte cuvinte sa te eliberezi de povara grijilor financiare pentru a avea timp si dispozitie de a fi creativ.
   5. ๐Ÿ‘‰ NU este necesar sa fii un geniu recunoscut pe plan national, mondial sau intergalactic. Creativitatea nu depinde de genialitate. Evident, nu se exclud una pe alta dar, in nici un caz nu trebuie sa scrie โ€œEinsteinโ€ pe fruntea ta. De fapt, fiecare dintre noi are o doza de genialitate in interior. Totul este sa revelezi acea samanta de genialitate si sa o cultivi astfel incat sa se completeze in mod armonios cu creativitatea.
   6. ๐Ÿ‘‰ NU este necesar sa ai o audienta zgomotoasa sau o familie care sa te cocoloseasca pentru simplul fapt ca esti scriitor si ai nevoie de conditii speciale pentru asta.
   7. ๐Ÿ‘‰ NU este necesar sa gasesti si mai multe aspecte inafara celor deja rostite mai sus. Adevarul este ca, nici mie nu mi-au venit acum mai multe idei prin capul din dotare. Ca atare, oprim lista aici. ๐Ÿ™‚

 

Cand ne propunem sa acordam atentia cuvenita creativitatii, cateva minute pe zi timp de 21 de zile, transmitem automat un semnal caโ€ฆ este ceva important pentru noi.

Acestea fiind spuseโ€ฆ ajungem la TEMA ZILEI.
Evident, daca te intereseaza sa participi in mod activ la acest proces.

   1. ๐Ÿ‘‰cate minute pe zi, timp de 21 zile, intentionezi sa aloci cultivarii creativitatii tale? Cu alte cuvinteโ€ฆ cate minute esti dispus sa elimini toate celelalte โ€œdistractiiโ€ din viata ta si sa te apleci cu preponderenta asupra cultivarii acestui โ€œobiceiโ€.
   2. ๐Ÿ‘‰Semneaza o promisiune pe care ti-o faci. Scriind o promisiune fata de tine, pe care o semnezi si o pui undeva la vedere, de fapt, iti daruiesti putere suplimentara de aโ€ฆ trece la fapte. ๐Ÿ™‚
Agenda pentru promisiunea de 21 zile
CLICK pe agenda pentru detalii

Poti sa iti compui singur promisiunea sau sa scrii ceva de genul: โ€œEu, โ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ.., promit sa scriu pentru un minim de โ€ฆ minute pe zi, timp de โ€ฆ zile (pot sa fie chiar 21 zile, daca tot am pomenit de ele), la cartea mea.โ€

 

โค๏ธ๐Ÿ’›๐Ÿ’™Spor si inspiratie sa ai!๐Ÿ’™๐Ÿ’›โค๏ธ

 

CITATUL…ย  uneia dintre cele 21 ZILE ๐Ÿ™‚

 

โ€žUneori ideile vin, pur si simplu, la mine. Alteori trebuie sa transpir si aproape sa sangerez pentru a face ca ideile sa vina. Este un proces misterios, dar sper sa nu aflu niciodata exact cum functioneaza. Imi place misterul, dupa cum probabil ati observat. โ€- J.K. Rowling

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici