De multe ori ne intrebam care este momentul potrivit sa devenim scriitori. Si, ce este ciudat, multi dintre scriitorii aspiranti amana momentul inceperii sub pretextul ca, oricum, nu au timp sa scrie.

Exercitiu pentru Scriitorul care NU are Timp sa Scrie
Exercitiu pentru Scriitorul care NU are Timp sa Scrie

 

​Adevarul este ca… niciodata nu este prea tarziu sau prea devreme si nici nu exista un moment gresit pentru a incepe sa scrii o carte sau orice altceva.

Intotdeauna vor fi 60 secunde intr-un minut si 60 de minute intr-o ora.

Evident ca… nu ai cum sa inventezi timpul. Deja a facut-o Altcineva… cu multa vreme in urma.

Dar, categoric, TU poti elimina timpul piedut cu alte activitati.

Daca scuza ta principala pentru a nu scrie cartea care… afirmi ca o ai in inima… este lipsa timpului atunci, te asigur ca, nu esti suficient dedicat cartii tale.

Intrebarea este: ce poti face astazi… acum.. pentru a-ti asigura timpul necesar scrierii cartii tale?

 

Exercitiu in 4 pasi pentru Scriitorul care NU are Timp sa Scrie.

Si, pentru asta, iti propun un mic exercitiu

In patru pasi… pentru scriitorul din tine care… nu are timp sa scrie.

 

 

👉Pasul 1– Fa o lista cu activitatile tale zilnice… constante. Sfat… nu te preface ca uiti de timpul alocat retelelor sociale. 🤣 Pune totul pe hartie… cu sinceritate.

👉Pasul 2 – Alege una din activitatile trecute pe lista. Alege-o pe cea care… in mod evident… iti consuma timp si nu-ti aduce nimic in schimb.

👉Pasul 3 – Imagineaza-ti… ce ar fi daca te-ai opri timp de 15 minute din activitatea aleasa la punctul 2 si… ai scrie ceva? Continua exercitiul de imaginatie si… dupa ceva vreme… mai ia o pauza de 15 minute, tot de la activitatea de la punctul 2 si, tot asa, pe tot parcursul zilei (si, evident, doar pe parcursul timpului alocat acelei activitati). Continua exercitiul de imaginatie si… vezi cat ai fi putut scrie… sa spunem… intr-o luna. Doar renuntand din cand in cand, la ceva de care nu depinde viata ta.

👉Pasul 4 – Astazi, doar astazi… pentru orele ramase dupa ce ai terminat exercitiul de vizualizare… aplica PRACTIC ceea ce ai imaginat. Iar la finalul zilei, trage o concluzie.

 

❤️💛💙Mult succes, spor si inspiratie sa ai!!!💙💛❤️

 

CITATUL ZILEI

Scrie cat timp flacara arde in tine. … Scriitorul care amana inregistrarea gandurilor sale folosește un fier ce s-a racit pentru a face o gaura.”- Henry David Thoreau

 

Si… atunci cand scriitorul are timp sa scrie… poate, eventual, folosi un stilou vintage. Recunosc… eu folosesc orice lasa urma de cerneala si are pana. 🙂

Stilou cu pana
Click pe stilou pentru detalii

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici