Exercitiu pentru Scriitorul care NU are Timp sa Scrie

De multe ori ne intrebam care este momentul potrivit sa devenim scriitori. Si, ce este ciudat, multi dintre scriitorii aspiranti amana momentul inceperii sub pretextul ca, oricum, nu au timp sa scrie.

Exercitiu pentru Scriitorul care NU are Timp sa Scrie
Exercitiu pentru Scriitorul care NU are Timp sa Scrie

 

โ€‹Adevarul este ca… niciodata nu este prea tarziu sau prea devreme si nici nu exista un moment gresit pentru a incepe sa scrii o carteย sau orice altceva.

Intotdeauna vor fi 60 secunde intr-un minut si 60 de minute intr-o ora.

Evident caโ€ฆ nu ai cum sa inventezi timpul. Deja a facut-o Altcinevaโ€ฆ cu multa vreme in urma.

Dar, categoric, TU poti elimina timpul piedut cu alte activitati.

Daca scuza ta principala pentru a nu scrie cartea careโ€ฆ afirmi ca o ai in inimaโ€ฆ este lipsa timpului atunci,ย te asigurย ca, nu esti suficient dedicat cartii tale.

Intrebarea este: ce poti face astaziโ€ฆ acum.. pentru a-ti asigura timpul necesar scrierii cartii tale?

 

Exercitiu in 4 pasi pentru Scriitorul care NU are Timp sa Scrie.

Si, pentru asta, iti propun un mic exercitiu.ย 

In patru pasi… pentru scriitorul din tine care… nu are timp sa scrie.

 

 

๐Ÿ‘‰Pasul 1– Fa o lista cu activitatile tale zilniceโ€ฆ constante. Sfatโ€ฆ nu te preface ca uiti de timpul alocat retelelor sociale.ย ๐Ÿคฃย Pune totul pe hartieโ€ฆ cu sinceritate.

๐Ÿ‘‰Pasul 2ย – Alege una din activitatile trecute pe lista. Alege-o pe cea careโ€ฆ in mod evidentโ€ฆ iti consuma timp si nu-ti aduce nimic in schimb.

๐Ÿ‘‰Pasul 3ย – Imagineaza-tiโ€ฆ ce ar fi daca te-ai opri timp de 15 minute din activitatea aleasa la punctul 2 siโ€ฆ ai scrie ceva? Continua exercitiul de imaginatie siโ€ฆ dupa ceva vremeโ€ฆ mai ia o pauza de 15 minute, tot de la activitatea de la punctul 2 si, tot asa, pe tot parcursul zilei (si, evident, doar pe parcursul timpului alocat acelei activitati). Continua exercitiul de imaginatie siโ€ฆ vezi cat ai fi putut scrieโ€ฆ sa spunemโ€ฆ intr-o luna. Doar renuntand din cand in cand, la ceva de care nu depinde viata ta.

๐Ÿ‘‰Pasul 4ย – Astazi, doar astaziโ€ฆ pentru orele ramase dupa ce ai terminat exercitiul de vizualizareโ€ฆ aplica PRACTIC ceea ce ai imaginat. Iar la finalul zilei, trage o concluzie.
โ€‹

 

โค๏ธ๐Ÿ’›๐Ÿ’™Mult succes, spor si inspiratie sa ai!!!๐Ÿ’™๐Ÿ’›โค๏ธ

 

CITATUL ZILEI

โ€žScrie cat timp flacara arde in tine. โ€ฆ Scriitorul care amana inregistrarea gandurilor sale foloseศ™te un fier ce s-a racit pentru a face o gaura.โ€- Henry David Thoreau

 

Si… atunci cand scriitorul are timp sa scrie… poate, eventual, folosi un stilou vintage. Recunosc… eu folosesc orice lasa urma de cerneala si are pana. ๐Ÿ™‚

Stilou cu pana
Click pe stilou pentru detalii

SCRIE RASPUNS

Scrie comentariul tau!
Scrie numele tau aici